torstai 17. maaliskuuta 2011

Ompeluksia ja sisustamista

Sain viikko sitten ompelukärpäsen pureman. Siihen ei auttanut muu kuin mennä kangaskauppaan,hakea kangasta  ja sen jälkeen ottaa anopilta ompelukone lainaksi.Olen ihan tumpelo ompelupuuhissa,äiti kun on ammatiltaan ompelija niin yleensä kuskaan sinne kaikki semmoset :D.
Ideaksi sain alkaa tekemään meidän lattiatyynyihin uudet päälliset.Nuo tyynyt on aikaisemmin olleet meidän sängyssä,mutta pojat keksi tässä jokin aika sitten ottaa ne lattiatyynyiksi.Valkoiset päälliset vaan kärsi siitä ensimmäisenä joten siitä idea uusiin päällisiin.
Meidän lähelle aukesi vähän aikaa sitten uusi Eurokangas.Siellä oli vielä hyviä avajaistarjouksia.Mitään kallista kangasta en halunnut,ihan vaan jos sattuu pilalle menemään.Täytyy joskus sitten ostaa enemmän silmää miellyttävää,kun nämä nyt näytti ihan ok onnistuvan.Reunoille laitoin limen väristä vinokanttinauhaa tuomaan väriä.Muuten ihan helppo homma, mutta kulmien teko tuolla nauhalla oli raivostuttavaa eikä ne vieläkään ole sellaiset kun haluat.Nyt ne saa luvan odottaa äitiäni kylään..:D. Tälläiset niistä tuli

Lisäksi sain eräältä toiselta äidiltä idean tehdä pojille välikausipukuihin pipot.Tähänkin hain nyt vaan mahdollisimman edullista kangasta jotta saa testipipon tehtyä. Malliksi otin Me&i:lta tilaaman pipon.Pipo onnistui muuten hyvin, mutta tuo trikoo on ihan liian paksua.Sitä ei voi kaksinkertaisesti laittaa ja yksinkertaisena se on hankalampi tehdä.Muuten mallina tuo onnistui ihan hyvin.Täytyy vielä joku kiva kuva löytää siihen vähän väriä tuomaan. Tässä hattu Lupun päässä

Nyt kaipaisin vinkkejä mistä kangasta.Tahtoisin jotain tuollaista sinistä tai turkoosia.Eurokankaassa ei tosiaan oikein ollut.Porvoosta löysin ihanan nappikaupan.Siellä oli vaikka mitä nappeja ja nauhoja.Mutta ei tietenkään sellaisia koristeita kun olisin kaivannut.Oli ollut mutta nyt on näköjään tosi suosittua tehdä itse pipoja.Suosittelen kuitenkin käymään tuossa putiikisssa.

Me ollaan koko viikko touhuttu kotona.Mies on siis sairaslomalla joten aikaa on vaikka kuinka.Meillä on ollut tarkoituksena myydä Lupun sänky ja hommata pojille kerrossänky. Laitoin maanantaina Lupun ferrari auto sängyn huutikseen kokeiluna myyntiin.No se meni samantien osta heti hinnalla.Siinä sitten iski vähän paniikki että mistä näin äkkiä pojille sänky.En missään nimessä uskonut että se noin pian menee kaupaksi kun hintakin oli semmonen testihinta :D. Ostajat ilmoittivat hakevansa sängyn tiistaina.Tiistaina etsittiin koko päivä pojille sänkyä.Lupun toiveena oli paloauto kerrossänky. No aivan sattumalta löydettiin käytettynä bussikerrossänky. Ei ehkä ihan kirjoittajan sisustusmakuun mutta oon luvannut että lastenhuoneet saa olla semmoset kun lapset haluaa. Niin siis meille kotiutui hieno bussisänky. Se sattui vielä olemaan tässä meidän lähellä joten mies kävi sen tiistaina jo hakemassa.Eilen aamuna saatiin aikainen herätys kun Lupu tuli ilmoittamaan, että sänky pitää kasata:D. Illalla vähän jänskättiin, että miten Hupu tulee sinne nukkumaan mutta molemmat nukahti samantien ja yö meni paremmin kun pitkään pitkään aikaan. Samalla tehtiin Hupun huoneesta makuuhuone,johon siis vauvakin tulee sitten nukkumaan.Ja Lupun huoneesta tehtiin pelkkä leikkihuone.Paljon kätevämpää ja nyt on kunnolla tilaa leikkiä.

Seuraavaksi listalla on uusisohva.Sekin löytyi jo.Saadaa se tod.näk vielä tälläviikkolla tai ensiviikon alussa.
Meille kotiutuu tälläinen
Kyseessä Ikean Ektorp sarja.Sitä vanhempaa mallia johon on saanut vielä vuodemekanismin sekä vuodevaatelaatikon. Meillä siis viimeviikolla vaihtui olohuoneessa järjestys kun jouduttiin ostamaan uusi telkkari.Vielä kun saadaa valokuvat uudelle paikalle (meillä on yksiseinä johon tulee valokuvat) ,uusi matto pitää ostaa niin oon tosi tyytyväinen.Sitten ei tarvii hetkeen miettiä alakerrassa mitään sisustamista.Nämä verhot tilasin jo olohuoneeseen kevääksi/kesäksi


Ja keittiön ikkunaan tämän




Seuraavaksi on sitten alettava yläkerran kimppuun. Seuraavaan viestiin saatte kirjoitusta pojista :D



3 kommenttia:

  1. Niin ja tuolla Porvoon nappikaupassa on ihan pakko päästä käymään!!! Olisko sullla tarkempia koordinaatteja?

    VastaaPoista
  2. MIhinkäs se mun eka viesti hävis? Siinä luki, että ihania hankintoja ja hienot nuo verhot. :)

    Ja bussisänky kuulosta niin hauskalta, ettei ihme jos unet maistuvat. :D

    VastaaPoista
  3. http://www.nappiaitta.fi/
    Tuossa linkki sinne mainitsemaani nappikauppaan Porvoossa.Kävin siellä tosiaan ihan pikaisesti anopin kanssa,mutta täytyy kyllä mennä uudelleen ja ihan ajan kanssa.

    VastaaPoista